Anasayfa Hakkımızda Arap Sabunu Hakkında Arap Sabunlarımız Sabunun Tarihçesi İletişim
Arap Sabunu Hakkında
Sabunun Tarihçesi
 
Arap Sabunu Hakkında
 
Arap Sabunu Nerelerde Kullanılır?
 
Arap Sabunu Kullanım Alanları
 
Arap Sabunu Yapımı Hakkında
 
Arap Sabunu Hakkında  »  Arap Sabunu Yapımı Hakkında

Arap sabunu, bitkisel ve hayvansal yağ asitlerinin potasyum hidroksit ile reaksiyonundan elde edilir. Su içerisine potasyum hidroksit konur ve üzerine yağ asidi ilave edilerek 80 - 90 derecede ısıtılarak kazan içerisindeki karışımın sabunlaşması sağlanır. Arap sabunu imalatı çok kolay bir imalat değildir. Sabunlaşma noktasını iyi bilmek ve karışım içerisinde serbest yağ asidinin kalmaması gerekir. Ortama fazla potasyum hidroksit verildiği zaman bu defa kullanılmayan potasyum hidroksit miktarı karışım içerisinde kalacağı için imal edilen ürünü negatif yönde etkiler.

Karışıma girecek yağ miktarı ile potasyum hidroksit miktarı kullanılan yağ asidi cinsine göre farklılık gösterir. Bunu birkaç deneme ve yanılma metotu ile çözmek mümkündür. Ay çiçek yağı asidi kullanılacak ise kullanılan yağ asidi miktarının %30 kadar potasyum hidroksit suda çözülür ve üzerine yağ asidi konularak ısıtılmaya başlanır ve sabunlaşması sağlanır.

Arap sabunu oluştuktan sonra sıcak durumda ambalajlara alınmalıdır. Soğuduktan sonra kazandan almak mümkün değildir ve tekrar kaynatmak gerekir ki bu çok kolay olmaz ve cebinizden giden bir enerji kaybı meydana getirir.

 



  Copyright © 2024 Arap Sabunu Aka Kimya Sağlıklı Sabun Kaliteli Arap Sabunu Sabun İzmir | Tüm Hakları Saklıdır.